briga za životinje

Mikročipiranje psa, sterilizacija i poticanje udomljavanja bile su teme sastanka u Gradskoj vijećnici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.11.2019. 10:56

Zadnja izmjena: 11.11.2019. 11:05

Danas je u Gradskoj vijećnici održan sastanak predstavnika Grada Varaždina i Udruge Prijatelji životinja. Na sastanku su uz gradonačelnika Ivana Čehoka i zamjenicu gradonačelnika Sandru Malenicu sudjelovali i predstavnici tvrtke Čistoća i Udruge Spas.

Na sastanku se raspravljalo o provedbi mikročipiranja pasa, sterilizaciji kućnih ljubimaca te poticanju udomljavanja. U akcijama Prijatelja životinja već neko vrijeme sudjeluju Udruga Spas i tvrtka Čistoća koja na svojim kamionima ima istaknute i korisne informacije.

Na sastanku u Gradskoj vijećnici prezentirana je i slikovnica „Dijete i pas“ koja potiče udomljavanje te je bilo riječi o novom skloništu za mačke koje se planira napraviti uz rijeku Dravu iz sredstava tvrtke  Čistoća, a nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s RH. 

Varaždin je istaknut kao jedan od boljih primjera, ali razgovaralo se i o mjerama koje bi  poboljšale trenutačno stanje budući da uvijek ima prostora za poboljšanje. Tako će udruga Spas uskoro krenuti s edukacijama po svim osnovnim školama, pokrenut će se akcije provjere mikročipiranja, promotivna kampanja udomljavanja te će se održati sastanak s veterinarima. Predstavnici udruge Spas istaknuli su kako je broj udomljavanja kućnih ljubimaca porastao za 100%. 

 

Komentari