Nakon što je po šesti puta osvojio naslov europskog prvaka u utrci kanu spusta na divljim vodama, Emil Milihram u razgovoru za Večernji list otkriva da je bio ovisnik o alkoholu i da se tri puta liječio u bolnici.

Milihram je niz godina bio pojam za vrhunskog sportaša u Varaždinu. Uz šest naslova europskog prvaka imao je i šest naslova svjetskog prvaka na dviljim vodama. Nažalost, njegova disciplina nije olimpijska pa su ti rezultati ostali nedovoljno valorizirani. Međutim, bio je proglašen sportašem grada Varaždina od 1999. do 2014. čak devet puta.

U javnosti je slovio kao uzoran sportaš i mladi čovjek uvijek spreman na razgovor i suradnju. Prilikom posljednjeg proglašenja za sportaša godine bilo je vidljivo neizgovoreno nezadovoljstvo svojim položajem u sportskom sustavu u gradu. Današnja izjava sigurno baca i drugačije svjetlo i na te događaje, te kasniji oproštaj od veslanja do odlaska iz KKK Varteks u KKK Končar u Zagreb. 

Iako je Emil i studirao u vrijeme bavljenja sportom, ovakvi problemi vrhunskih sportaša prilikom prelaska iz aktivne sportske natjecateljske karijere u svakodnevni život još jednom dobivaju na važnosti i težini. Najčešće, dok se vrhunski sportaši vraćaju s medaljama tada ih svi "tapšaju po ramenu" a kada se kamere ugase i fokus javnosti bude negdje druge, sportaši ostaju sami i zaboravljeni sa svim svojim egzistencijalnim problemima.

Milihram tvrdi kako je novi naslov europskog prvaka znak da je izašao iz problema, ali ostaje i dalje otvoreno pitanje integracije u svakodnevni život i posao nakon spotske karijere.    

Komentari

21.05.2019. 14:28h Zadnja izmjena: 21.05.2019. 18:27