Miljenko Ptiček ostaje u pritvoru još mjesec dana

Objavljeno: 24.01.2011. 14:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Andrej Svoger / CROPIX

Odlukom sudskog vijeća istraga protiv Miljenka Ptičeka postala je pravomoćna. Istovremeno, sutkinja istrage produžila je Ptičeku pritvor za još mjesec dana.

Bivšem direktoru "Parkova" Miljenku Ptičeku prošli petak produljen je pritvor za još mjesec dana jer iz objektivnih razloga još nije završena istraga pa i dalje postoji opasnost da će Ptiček utjecati na svjedoke. Također, sudsko vijeće Županijskog suda u Varaždinu donijelo je odluku o pravomoćnosti rješenja o pokretanju istrage.

Ptičekovi branitelji su se žalili na to rješenje te je sudsko vijeće donijelo odluku da državno odvjetništvo mora detaljnije opisati kako je Ptiček počinio neka od kaznenih djela za koja ga se sumnjiči. Tužiteljstvo je to i učinilo, istražna sutkinja prihvatila, a sudsko vijeće odobrilo pa je rješenje o pokretanju istrage postalo pravomoćno.

Podsjetimo, bivši direktor "Parkova" Miljenko Ptiček uhićen je krajem prošle godine zbog sumnje da je počinio više od 80 kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene te da si pritom priskrbio protupravnu materijalnu korist od oko 400 tisuća kuna.


FOTO: Andrej Svoger / CROPIXKomentari