Ptiček će Božić provesti u pritvoru!

Objavljeno: 23.12.2010. 23:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ž.H. i A.Š. / CROPIX

Direktor gradske komunalne tvrtke "Parkovi" Miljenko Ptiček bit će zadržan u pritvoru sljedećih dva dana. Osumnjičen je za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i poticanja na krivotvorenje službene isprave.

Ptiček je na Županijski sud doveden u četvrtak oko 20 sati, a istražni sudac Igor Pavlic mu je nakon saslušanja odredio pritvor u trajanju od 48 sati zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Neslužbeno, sumnjiči ga se za razne malverzacije u poslovanju "Parkova". Radi se navodno o slučajevima u kojima su djelatnici "Parkova" izvodili određene radove u dvorištima privatnih i vikend kuća nekih uglednih varaždinaca, a što je tvrtka prikazivala kao redovne radove održavanja u sklopu ugovora s gradom Varaždinom te za slučajeve u kojima je Ptiček "ubirao" određeni postotak za poslove koje su odrađivali "Parkovi".

Ptiček je uhićen u četvrtak  ujutro oko 10 sati, a nagađanja oko uhićenja traju već dva tjedna, od kad je potvrđeno da PU varaždinska istražuje poslovanje "Parkova". Istraga je pokrenuta temeljem zahtjeva državnog odvjetništva.

Tijekom dana dobili smo i reakcije gradskih dužnosnika i političara oko uhićenja.

Foto:
Andrej Švoger / CROPIX
Željko Hajdinjak / CROPIX


Komentari