DVD MARGEČAN

Milorad Batinić predao navalno vozilo vrijedno 400.000 kuna DVD-u Margečan

Objavljeno: 13.06.2020. 18:59

Zadnja izmjena: 13.06.2020. 19:02

Na prigodnoj svečanosti gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić ururčio je predsjedniku DVD-a Margečan Davoru Đurasu ključeve navalnog vatrogasnog vozila vrijednog 400.000 kuna. 

S obzirom na to da je ovdašnji DVD bio jedino među šest gradskih društava koje dosad nije imalo „vodu na kotačima“, margečanski vatrogasci s velikim su ponosom dočekali potpuno opremljeno vozilo koje raspolaže s 3.000 litara vode.

Upućujući zahvale Gradu Ivancu, koji je osigurao kompletna sredstva za nabavu vozila, predsjednik Davor Đuras istaknuo je da će margečanskim vatrogascima novonabavljeno vozilo omogućiti da brže i kvalitetnije izvršavaju svoje operativne zadaće na cijelom području svoga djelovanja.

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić je istaknuo da je, slijedom rasta gradskog proračuna od 2018. godine, i Grad Ivanec u mogućnosti izdvajati više novca za financiranje vatrogastva. 

Podsjetio je da Grad, za rad DVD-ova izdvojio ove godine gotovo 200.000 kuna više nego lani, a povrh toga još izdvaja 100.000 kuna za opremanje svih DVD-ova potrebnom opremom. 

Dodajmo ovome da su, tijekom proteklih mjeseci, vatrogasci sami proširili garažni prostor za smještaj novog vozila, građevinski su proširili i vatrogasni dom, a nabavili su i garažna vrata. 

 

Komentari