u sračincu

MIND THE GAP Posjetitelji slušali predavanje o poslovnim uspjesima i inspirativne priče

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.03.2019. 15:48

Zadnja izmjena: 02.03.2019. 15:52

U Sračincu se održala konferencija ''Mind the Gap'' u organizaciji Mateje Križnjak i uz potporu Općine Sračinec,a pedesetak gledatelja, pretežno studenata, moglo je čuti predavanja izuzetnih ljudi, čuti njihove priče i inspirirati se za svoje osobne pothvate.

Prvi je govorio Franjo Ridjan, popularni TV i radijski voditelj, čovjek koji je deset sati čekao naše nogometaše na Trgu bana Jelaćića u Zagrebu, na povratku iz Rusije. Govorio je o svojim skromnim počecima, o ljubavi prema folkloru i preziru koji ima
prema društvenim mrežama. Dao je neke vrlo korisne savjete mladima i potakao ih na razmišljanje o pronalasku strasti u onom što rade. Nakon njega, govorio je Ivica Kruhek, poduzetnik, programer, direktor jedne od najjačih kompanija za izradu web commerce rješenja u Hrvatskoj - Marker d.o.o. Iznio je svoja iskustva oko pokretanja posla, o
tome kako birati suradnike i kako biti najjeftiniji nije uvijek dobra poslovna odluka.

Rok Starič, dolazi iz Slovenije, a najpoznatiji je kao osnivač branda Rok's Nut Butter. Njegova poslovna ideja o proizvodnji maslaca od kikirikija krenula je doslovno - od šake kikirikija. Nakon što je odučio smršaviti kroz odlaske u teretanu i promjenu prehrane, shvatio je da se u Sloveniji, a i šire, ne može nabaviti kvalitetni maslac od kikirikija. Zbog
toga ga je odlučio proizvesti sam, u kuhinji svoje majke, bakinim mikserom koji je potrgao. Sve nakon toga je priča o uspjehu, njegov se kikiriki maslac danas prodaje u Hoferu, Lidlu, a širi se i na tržišta izvan Slovenije.

Nakon njega, govorila je najmlađa predavačica, studentica FER-a Kaja Pavlinić. Njena priča nalikuje na mnogobrojne priče mladih ljudi, s jednom razlikom - njenim velikim angažmanom na mnogobrojnim projektima, radionicama, konferencijama. Kaja je mlada žena o kojoj ćemo zasigurno puno čuti u idućim godinama. Peti govornik konferencije bio je Teo Petričević iz Čakovca. Potekao je iz punk miljea, promijenio desetke poslova, ali uvijek sa jednim zajedničkim nazivnikom - društvenim poduzetništvom. Pokretač je mnogobrojnih društvenih organizacija, udruga, zadruga… Njegova poruka mladima na predavanju mogla bi se svesti na ovo: nemojte raditi nešto što ne volite, samo zbog novca. Pronađite ono za što osjećate strast, budite uporni i rezultat neće izostati.
Kraj konferencije obilježili su nastupi Filipa i Ane Ude koji su predstavili svoju životnu priču. Filip je svima poznat kao vrhunski gimnastičar, a manje je poznata njegova priča o počecima na potrganim spravama, u sportu za koji nema razumijevanja. Možemo reći da je upravo njegov sportski uspjeh zaslužan za porast interesa za gimnastiku u Hrvatskoj.

Na konferenciji su svoje aktivnosti predstavili i Pučko otvoreno učilište Varaždin, Tehnološki park Varaždin, Akademija regionalnog razvoja i fondova EU te Kub ormoških študentov.

Komentari