MALI BUKOVEC

Mini traktor za održavanje javnih površina već nabavljen sredstvima iz projekta

Objavljeno: 09.10.2020. 18:47

Zadnja izmjena: 09.10.2020. 18:48

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u četvrtak je u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu dodijelio ugovore o sufinanciranju projekata gradova i općina s područja Varaždinske županije namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva te ujednačavanju komunalnog standarda.

Među ugovorima je i onaj kojim se Općini Mali Bukovec dodjeljuje 94.500,00 kuna za „Nabavu komunalnog stroja, priključaka i opreme za održavanje javno-prometnih i javnih zelenih površina“. Stroj je već nabavljen i radi a načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković je istaknuo da svaka pomoć dobro dođe.

– Već nekoliko godina unatrag razmišljali smo o poboljšanju i nabavi komunalnih strojeva za održavanje javnih površina. S ovim sredstvima koje smo uspjeli dobiti natječajem, kupili smo mini traktor isključivo namijenjen za održavanje javnih površina. S dodatnim priključcima, od kojih smo neke odmah i nabavili, moći ćemo ga koristiti za održavanje zelenih površina, održavanje nogostupa, održavanje manjih cesta i putova i to tijekom zime i tijekom ljeta, izjavio je načelnik Marković te dodao da je upravo za takve projekte općina ovaj natječaj i namijenjen.

Komentari