obilazak radova

Ministar Butković: Brza cesta Varaždin - Ivanec nam je prioritet

Objavljeno: 14.03.2023. 13:20

Zadnja izmjena: 14.03.2023. 14:24

U Gornjem Knegincu u punom jeku su radovi na rekonstrukciji raskrižja državne ceste D3 s Vukovarskom i Topličkom ulicom u kružno raskrižje. Investitor su Hrvatske ceste, a ulaganje je vrijedno 862.203,2 eura s PDV-om.

Gradilište je danas obišao potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom, predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i domaćinom, načelnikom Općine Gornji Kneginec Goranom Kaniškim. 

- Za izgradnju brze ceste Varaždin-Ivanec raspisan je natječaj i otvaranje ponuda bit će krajem ovoga mjeseca, 31. ožujka. Nadam se da neće biti žalbi kako bismo što prije mogli započeti s prvom fazom te brze ceste, što je investicija vrijedna više od 30 milijuna eura. Ulaganja vrijednosti oko 20 milijuna eura provode se i na autocesti A4, a riječ je o obnovi cjelokupne autoceste i kolnika koji je u dosta lošem stanju. Sve se odvija vrlo dobro i nadam se da će do početka turističke sezone biti završeni i ti radovi - rekao je Butković.

Kučanska rampa

Isto tako, župan Stričak osvrnuo se na ostale teme o kojima su razgovarali prilikom obilaska, odnosno na projekt Kučanske rampe. 

-Također, s ministrom Butkovićem sam razgovarao i o projektu izgradnje "kučanske rampe" u Varaždinu, za koji se od svibnja prošle godine čeka građevinska dozvola. Po njezinom ishođenju, Ministarstvo je spremno uključiti se i u financiranje tog projekta - dodao je Stričak.

Komentari