Ministar Ivan Vrdoljak posjetio općinu Trnovec Bartolovečki

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 25.08.2015. 14:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Općina Trnovec Bartolovečki u samom  je vrhu Hrvatske kada je u pitanju broj dobivenih projekata iz programa energetske učinkovitosti Ministarstva gospodarstva. Potvrdio je to u ponedjeljak ministar Ivan Vrdoljak za vrijeme posjeta općini kada je u društvu načelnika Zvonka Šameca i župana Varaždinske županije Predraga Štromara obišao radove na obnovi društvenog doma u Bartolovcu.

Načelnik je fenomenalan. Iznenadio sam se kada sam čuo da je ukupan broj projekata koje smo poduprli jedanaest. Bitno je da su se uredili objekti u cijeloj općini i u raznim djelatnostima. Načelnik nije brinuo da samo uredi svoj objekt nego se pobrinuo za objekte koje koriste sportski klubovi, razne udruge, KUD-ovi, nevladine organizacije. „Pokrio“ je sve što može jer mudro vodi svoju općinu i ja mu čestitam na tome – izjavio je ministar Vrdoljak u Bartolovcu.

Govoreći o programu Vrdoljak je rekao da su ga pametni ljudi znali prepoznali, a kada se dobije informacija da je jedna općina dobila jedanaest takvih projekata to znači da se u toj općini odlično radi. Vrdoljak je dodao da stotine općina u Hrvatskoj  uopće nisu prepoznale taj program i da je Općina Trnovec Bartolovečki odličan primjer ostalima.

Inače, Općina je dosada dobila jedanaest projekata vrijednih gotovo 1,4 milijuna kuna. Širom općine obnovili su se društveni domovi, sportski objekti kao i prostori koje koriste brojne udruge. Za slijedeći tjedan najavljeno je potpisivanje još dva nova ugovora iz istog programa.

Načelnik Općine, HNS-ov Zvonko Šamec, zahvalio je ministru na pomoći i suradnji te je dodao da za sve projekte mora zahvaliti i suradnicima u Općini. Naglasio je da su oni tim koji već dvije godine neumorno radi u interesu općine i njenih mještana.

Mi smo Općina koja ima projekte i viziju razvoja. Uz potporu Ministarstva i Županije dobre projekte nije teško realizirati. Napravili smo sanaciju objekata po svim naseljima jer mještani naše općine zaslužuju kvalitetno uređene i opremljene objekte bez obzira u kojem mjestu žive – izjavio je Šamec.  

Potvrdio je potpisivanje dva ugovora idućeg tjedan za poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade sportske udruge „Kopajec“ u Trnovcu te za rekonstrukciju javne rasvjete u dijelu Trnovca.

Župan Predrag Štromar često ističe Općinu Trnovec Bartolovečki kao dobar primjer drugima. Naglasio je bitnim da građani na izborima prepoznaju kvalitetne kandidate kojima daju povjerenje da upravljaju općinom ili gradom.

Mišljenja je da su mještani općine Trnovec Bartolvoečki odlično odabrali jer je u protekle dvije godine u toj općini napravljeno puno više nego u prethodnih sedam do osam godina. Uz ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka u Bartolovcu je bio i njegov zamjenik Alen Leverić.

Komentari