upoznali ga s projektima

Ministar uprave Ivan Malenica posjetio Kneginec, dočekala ga općinska vlast

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.09.2019. 18:31

Zadnja izmjena: 30.09.2019. 18:34

Općinu Gornji Kneginec posjetio je ministar uprave Ivan Malenica. U prostorijama Općine dočekali su ga općinski načelnik Goran Kaniški i predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić sa suradnicima.

Ministar uprave upoznao je nazočne sa predstojećim brojnim izmjenama propisa i zakona, a vezanima uz izmjene Zakona o sustavu državne uprave, te je naglasio da je cilj ministarstva kroz digitalnu transformaciju povećati učinkovitost javne uprave na svim razinama.

Općinsko čelništvo ministra je upoznalo sa važnijim projektima i programima koje provodi ili priprema Općina Gornji Kneginec, kao i brojnim općinskim investicijama u predškolski odgoj i vatrogastvo, te s kojim se problemima susreću prigodom realizacije istih.Općinski načelnik Goran Kaniški posebno je naglasio kako je upravo lokalna samouprava temelj ravnomjernog razvoja Republike Hrvatske, te istaknuo kako je Općina Gornji Kneginec najrazvijenija općina Varaždinske županije upravo zahvaljujući činjenici da je vrlo rano prepoznala važnost ulaganja u gospodarstvo jer je već 1997. godine ustrojila Poduzetničku zonu Kneginec na 170 hektara površine. Danas je u toj Zoni zaposleno preko 1.500 djelatnika i investirano preko milijardu kuna, te godišnji izvoz iz općine premašuje i 10 puta izvoz pojedinih hrvatskih županija.

 - Uz gospodarske učinke, razvoj Poduzetničke zone utjecao je i na kvalitetu života mještana, te već 20 godina nema liste čekanja za upis djece u dječji vrtić, izgrađena je većina komunalne infrastrukture, a 7 godina za redom općina je proglašavana najuređenijom općinom Varaždinske županije od strane Hrvatske turističke zajednice - poručili su iz Općine te dodaju kako svih ovih rezultata ne bi bilo da kneginečki kraj nije mogao biti zasebna općina.

Komentari