započeli radovi na sanaciji

Ministarstvo graditeljstva za sanaciju klizišta Općini Vinica dodijelilo 380 tisuća kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.10.2018. 09:58

Zadnja izmjena: 29.10.2018. 09:58

Na nizbrežnoj padini između kuća Punčec i Biškup u Marčanu prije 5 godina pojavilo se klizište. Visinski skok godinama se povećavao i danas je veći od 50 cm s tendencijom daljnjeg povećavanja što ugrožava stabilnost padine i građevinskih objekta, kako kuće Punčec na kojoj su vidljive pukotine nastale uslijed klizanja tla, tako i kuće Biškup, kojoj prijeti zatrpavanje zbog mogućeg odrona.

Zbog toga je Općina Vinica na Javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za sanaciju klizišta prijavila upravo projekt sanacije ovog klizišta. Kako poručuju iz Općine, Ministarstvo je prepoznalo potrebu hitne sanacije spomentog klizišta te je Odlukom o sufinanciranju projekata sanacije klizišta Općini Vinica za sanaciju dodijeljeno 380.000,00 kn odnosno 80 % ukupno potrebnih financijskih sredstava.

Nakon izrade Glavnog i izvedbenog projekta sanacije klizišta, provedenog postupka nabave i odabira izvoditelja radova te čišćenja terena , ovih su dana započeli građevinski radovi sanacije. Izvedenim radovima otkloniti će se opasnost daljnjeg klizanja tla i mogućih pomaka kao i šteta na građevinskim objektima te će se osigurati stabilnost terena , izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac prilikom obilaska gradilišta.

Komentari