stigla odluka

Ministarstvo sufinancira 2. faze modernizacije groblja na području Općine Mali Bukovec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.05.2019. 17:00

Zadnja izmjena: 31.05.2019. 17:01

U sklopu Programa poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja
komunalnog standarda u ovoj godini, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, između ostalog, sufinancira 2. fazu modernizacije groblja na području Općine Mali Bukovec.

Odluka o tome ovih je dana stigla u Općinu, a radi se o projektu ukupne vrijednosti 538 tisuća kuna. Već prošle je godine uloženo 139 tisuća kuna, a u ovoj će godini Ministarstvo osigurati 191 tisuću, od planiranih 399 tisuća kuna. – U sklopu projekta, na oba će se groblja u općini, dakle na grobljima u Malom Bukovcu i u Svetom Petru, postaviti javna rasvjeta te urediti hortikultura, odnosno urediti postojeće i izgraditi nove staze. Prema  planovima i troškovnicima planirano je postavljanje 70 LED rasvjetnih stupića, uređenje oko 250 m 2 postojeće staze, izgradnja 250 m 2 novih staza te sadnja trajnih biljaka i drveća po grobljima.

Glavni cilj ovog projekta jest podizanje razine kvalitete javnih usluga i kvalitete
življenja stanovništva Općine Mali Bukovec – pojasnio je načelnik Općine, HSS-ov Darko Marković. – Postavljanjem LED rasvjete na grobljima ostvarit će se značajna ušteda na potrošnji struje i očuvanju okoliša, a postavljanjem hortikulture groblja će se dići na europsku razinu dostojanstva i pristojnosti koju zaslužuju stanovnici općine Mali Bukovec, odnosno korisnici groblja. Time bi se ostvarilo povećanje kvalitete komunalne infrastrukture te unapređenje komunalne kvalitete Općine Mali Bukovec. Radovi bi trebali biti realizirani u ovoj godini, a nakon njihova završetka groblja će održavati i financirati Općina Mali Bukovec kroz svoj proračun – zaključio je Marković.

 

Komentari