22. i 23. srpnja na aerodromu

AIRSHOW U VARAŽDINU - Ministarstvo turizma prihvatilo je pokroviteljstvo nad zrakoplovnom priredbom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.04.2018. 14:33

Zadnja izmjena: 19.04.2018. 14:35

Ministarstvo turizma Republike Hrvatske prihvatilo je pokroviteljstvo nad ovogodišnjim CIAV-om (Croatian International Airshow Varaždin), zrakoplovnom priredbom koja će biti održana na varaždinskom aerodromu 22. i 23. srpnja.

- Ministarstvo turizma sa zadovoljstvom prihvaća pokroviteljstvo nad ovim međunarodnim zrakoplovnim spektaklom te Vam želimo puno uspjeha u organizaciji - istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli, u dopisu upućenom Aeroklubu Varaždin, organizatoru ove međunarodne zrakoplovne priredbe, koja će ove godine, zahvaljujući suorganizaciji Ministarstva obrane te Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, biti najveća zrakoplovna priredba u ovom dijelu Europe.

- Izuzetno nam je drago da je Ministarstvo turizma prepoznalo turistički potencijal koji ima naš aeromiting, na kojem ove godine očekujemo više posjetitelja iz inozemstva, prije svega iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije, a već su nam stigle i najave dolaska gostiju iz Velike Britanije i Belgije - naglasio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varažadin i nositelj projekta CIAV 2018.

Visoko pokroviteljstvo nad ovom atraktivnom zrakoplovnom priredbom krajem prošle godine prihvatila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.   

U atraktivnom zrakoplovnom programu na ovogodišnjem varaždinskom aeromitingu nastupit će zrakoplovne snage Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Kraljevine Španjolske, Republike Austrije, Republike Češke, Republike Poljske, Republike Slovenije i NATO saveza. 

Komentari