ministrica u novom marofu

Foto - Ministrica poljoprivrede i gradonačelnik Jenkač u obilasku dograđenog i obnovljenog vrtića

Rekonstrukcija i dogradnja vrtića, „teška“ preko 9 milijuna kuna, sufinancirana je 85 posto sredstvima Europske unije.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.04.2021. 10:14

Zadnja izmjena: 10.04.2021. 14:44

Foto: Luka Šalamun

Danas je Novi Marof posjetila ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je zajedno s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem obišla dograđeni i obnovljeni Dječji vrtići Novi Marof.

Projekt energetske obnove bio je vrijedan gotovo 3 milijuna kuna, a sufinanciran je preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s 850 tisuća kuna. Rekonstrukcija i dogradnja vrtića, „teška“ preko 9 milijuna kuna, sufinancirana je 85 posto sredstvima Europske unije.

- Ova investicija puno znači za grad s obzirom da smo 2001. imali stari dio vrtića i on je obnovljen, s novom fasadom i prozorima, zamjenom kotlovnice i rasvjetnog tijela. Novi dio smo počeli projektirati 2015. godine, no nažalost rebali smo čekati 2017., no dolaskom nove Vlade počelo je povlačenje sredstava iz Fonda ruralnog razvoja - rekao je između ostalog gradonačelnik Siniša Jenkač i dodao kako su u sklopu projekta uređena i vanjska igrališta.

''Šira funkcija za ruralni razvoj''

Kako je objasnila ministrica, Ministarstvo jest zaduženo za poljoprivredu, ali ima i širu funkciju za ruralni razvoj. - Osnovni nam je cilj, kojem smo prilično privrženi, podizanje produktivnosti i konkurentnosti hrvatske poljoprivrede, no s tim u vezi je demografska obnova Hrvatske, preuzimanje gospodarstava od strane mladih. Da bi ti mladi ostajali u ruralnom prostoru, bavili se poljoprivredom, preuzimali nova znanja i vještine i zadržali interes, da bi nam ovaj prostor bio atraktivan, mora imati sve funkcije kao najbolje u odnosu na urbanije sredine u Hrvatskoj - rekla je ministrica.

 

Komentari