Ministrica kulture Andrea Zlatar posjetila grad Ivanec

Objavljeno: 25.05.2012. 08:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: e-ivanec.com

Grad Ivanec posjetila je aktualna Ministarica kulture Republike Hrvatske, Andrea Zlatar Violić, piše e-ivanec.com

U sklopu posjeta ministrica Zlatar je ispunila niz službenih obveza pa su je tako na sastanku u Ivanečkoj gradskoj vijećnici, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i pročelnici upoznali s obilježjima kulturnog života Ivanca i najvažnijim gradskim projektima u kulturi.

- Grad Ivanec svoj razvoj vidi kroz strategiju kulturnog turizma i na taj način smo identificirali nekoliko ključnih točaka kao što su arheološka nalazišta, kulturno povijesna baština i projekt Centra za kulturu za koji ministarstvo kulture želi dati svoju podršku - istaknula je ministrica Zlatar.

Po završetku sastanka ministrica Zlatar obišla je i arheološki lokalitet Stari Grad Ivanec, te istaknula kako će se ove godine nastaviti s financiranjem arheoloških iskapanja u nadi da će se dovršiti temeljni dio, kako bi se on mogao konzervirati i zatvoriti za što je potrebno oko 100 tisuća kuna. Kroz dvije godine planirano je da arheološki park bude dovršen u cjelini.

Također ministrica je obišla i crkvu svete Marije Magdalene, gdje ju je domaćin, župnik Zoran Gložinić upoznao s planovima obnove i popravka crkvenog komleksa i obnovom freski i kapele Svetog Duha u Prigorcu.

Komentari