Čehoku skinut imunitet i za slučaj Parkovi!

Objavljeno: 07.11.2011. 14:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Mandatno imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora jednoglasno je donijelo odluku da se nezavisnom zastupniku i bivšem varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku skine imunitet i za slučaj u kojem je, zajedno s bivšim direktorom "Parkova" Miljenkom Ptičekom optužen da je zlouporabom položaja i ovlasti oštetio gradski proračun za 4,5 milijuna kuna.

Zahtjev za skidanje imuniteta podnio je DORH koji je protiv Čehoka i bivšeg direktora "Parkova" Miljenka Ptičeka podnio optužnicu zbog sumnje da su oštetili gradski proračun za oko 4,5 milijuna kuna.

>> DORH podigao optužnicu protiv Ivana Čehoka i Miljenka Ptičeka

Radi se o slučaju zamjene zemljišta između Grada Varaždina i tvrtke "Parkovi". DORH je naime utvrdio da su grad i "Parkovi" ugovorno razmijenili zemljišta iako su i Čehok i Ptiček znali da su oba zemljišta koja su bila predmet zamjene bila vlasništvo Grada Varaždina.

Čehok je prije desetak dana za eVaraždin ustvrdio da su mu DORH i USKOK u tom slučaju narušili ljudska prava odbacivši pritom insinuacije da mu saborski imunitet nije skinut jer mu je HDZ na taj način vratio uslugu za to što im je pomogao osigurati kvorum u finišu zasjedanja Hrvatskog sabora, nakon što je "kukuriku koalicija" napustila Sabor.

>> Čehok: DORH i USKOK narušili su mi ljudska prava

DORH je zahtjev za skidanje imuniteta podnio zadnjeg dana zasjedanja Hrvatskog sabora no MIP o tome nije raspravljao budući da nije bio osiguran kvorum budući da se na sjednici nisu pojavili članovi MIP-a iz redova HDZ-a.

Na današnjoj sjednici pojavili su se svi članovi Mandatno-imunitetnog povjerenstva te jednoglasno odobrili zahtjev DORH-a da se Čehoku skine imunitet.

Podsjetimo, Čehoku je imunitet skinut i početkom lipnja za slučaj u kojem je, zajedno s varaždinskim poduzetnikom Davorom Pataftom i njegovom bliskom suradnicom Narcisom Huljev, osumnjičen da su raznim malverzacijama oštetili gradski proračun za najmanje 29 milijuna kuna.

MIP i Hrvatski sabor odobrili su tada USKOK-ov zahtjev da se Čehoka pritvori i odredi mu se istražni zatvor.U istražnom zatvoru u Remetincu Čehok je proveo 40-ak dana, a pušten je nakon što je podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Varaždina i sudu ponudio jamčevinu u iznosu od 2,6 milijuna kuna.

Komentari