prijem u općini

OPĆINA CESTICA Mirko Korotaj roditeljima novorođene djece isplatio novčane pomoći

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.09.2019. 08:43

Zadnja izmjena: 19.09.2019. 08:57

U cilju pomoći obiteljima kod rođenja djeteta općina Cestica za svako novorođeno dijete roditeljima doznačuje po dvije tisuća kuna, a svakoj majci na prijemu načelnik općine Mirko Korotaj uz čestitku uručio je i cvijet. 

Naglasio je da općina Cestica nastoji raznim oblicima potpore roditeljima pomoći u podizanju i školovanju djece, a ista se ogleda i u sufinanciranju smještaja djece u dječjem vrtiću. Tako općina Cestica za prvo dijete u podmirenju troškova smještaja sudjeluje sa 700 kuna, za drugo dijete taj iznos je 800 kuna, a za smještaj trećeg djeteta u vrtiću podmiruje se svi troškovi u iznosu od 1400 kuna.

Općina podmiruje i troškove produženog boravka djece u osnovnoj školi, od prvog do četvrtog razreda, a iz općinskog proračuna za sve polaznike osnovne škole podmiruju se troškovi nabavke radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj i atlasa. Za sve studente druge i viših godina studija osigurane su stipendije. Općina Cestica mladim obiteljima pomaže i u izgradnji i kupnji vlastitog stana, rekao je načelnik Mirko Korotaj i dodao, da je za izgradnju stanova koji će se graditi po POS modelu već pribavljena potrebna dokumentacija, a nakon izgradnje stanova u kućama u nizu predviđen je po istom modelu izgradnja dodatnih stanova te pozvao roditelje ukoliko su zainteresirane da se jave u Općinu.

 

Komentari