Mirku Mičudi donacija prijatelja caffe bara Sloboda

Objavljeno: 27.01.2011. 21:16

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Prijatelji caffe bara Sloboda lijepom su gestom započeli 2011. godinu. Na prigodnom druženju u svom omiljenom kafiću sakupili su 1000 kuna te ih donirali jednom od najperspektivnijih mlađih varaždinskih sportaša Mirku Mičudi.

Mirko Mičuda bacač je kladiva u Atletskom klubu Varaždin. Prošle godine je bacio kladivo do osobnog rekorda 74,06 m. S ovim rezultatom Mičuda se uvrstio na drugo mjesto svih vremena u Hrvatskoj, odmah iza rekordera Andrasa Haklitsa te na drugo mjesto ovogodišnjih europskih tablica za mlađe seniore.

Unatoč svakodnevnim napornim treninzima Mirko uspijeva biti i dobar student strojarstva na varaždinskom Veleučilištvu. Gesta prijatelja varaždinskog sporta jako ga je razveselila.

- Atletika nije za sponzore previše atraktivan sport, stoga me veseli svaka donacija. Bez obzira što se ne radi o velikoj svoti, sama inicijativa bivših sportaša i prijatelja sporta, posjetitelja caffe bara Sloboda me je ugodno iznenadila - kazao je Mirko Mičuda, koji već zna i kako će potrošiti novce, zbog vrlo važnog cilja.

- Iskoristiti ću ovu svotu za kupnju prijeko potrebnih vitamina. Nastojat ću ove godine ponoviti hitac preko 74 metra, kako bi potvrdio normu koja će me odvesti na olimpijske igre u London. Bit će mojim donatorima najbolja potvrda da nisu pogriješili u odabiru primatelja donacije - zaključio je Mirko.


Komentari