hvalevrijedna pomoć

Mjesni odbor i vatrogasci iz Zbelave obnavljali porušene krovove i dimnjake u području pogođenom potresom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.01.2021. 11:26

Zadnja izmjena: 12.01.2021. 11:29

Mjesni odbor naselja Zbelave i vatrogasci DVD Zbelava prikupili su humanitarnu pomoć u hrani, odjeći i ostalim potrebnim stvarima (vreće za spavanje, grijalice, deke, cerade i dr.) za stradale u potresu.

Za prikupljena novčana sredstva je kupljen građevinski materijal za sanaciju krovova (letve, čavli, građevinske folije, cerade), a prikupljeno je i 18 paleta crijepa.

- Stupili smo u kontakt s MO Glinska Poljana i 2.01.2021. krenuli dostaviti pomoć. Priključilo nam se i 26 dobrovoljaca iz redova MO, DVD Zbelave te mještana i prijatelja. Sa punim kamionom i prikolicom te kamionom s košarom za visinu krenuli smo put Glinske Poljane. Odmah se krenulo u obnovu porušenih krovova i dimnjaka te je u naseljima Glinska Poljana, Slana i Vratečko obnovljeno ukupno šest stambenih objekata koji su bili oštećeni, a nisu za rušenje. Veliko hvala svima na neizmjernom trudu, požrtvovnosti i pomaganju ljudima u nevolji, hvala i prijevoznicima i svim mještanima dobrog srca na donacijama - poručuju iz Zbelave.

 

Komentari