općina maruševec

FOTO: Po ovakvoj cesti u Druškovcu djeca idu u školu - iz Općine poručuju kako će uskoro riješiti taj problem

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.09.2017. 12:29

Zadnja izmjena: 11.01.2018. 12:25

Posljednih smo dana izvještavali o problemima koje su zbog obilnih kiša imali neki dijelovi naše županije. S jednim problemom obratila nam se i mještanka Druškovca koju je zasmetalo što djeca kojima je školski autobus predaleko, moraju pješke ići u školu po neasfaltiranoj cesti po kojoj je gotovo nemoguće hodati kada padne kiša.

Prema njezinim riječima, djeca idu u školu pješke jer im je udaljenost do škole gotovo pa jednaka kao i do autobusne stanice.

- Kad je kišovito vrijeme, ta je cesta uvijek poplavljena, a djeca su sva mokra. Iz Općine su nam još prije govorili kako će se ta cesta asfaltirati, ali to se nije dogodilo. Mogli su barem organizirati neki mini bus da pokupi djecu da roditelji ne moraju razmišljati kako da ih kad pada kiša odvedu u školu.- žali nam se čitateljica

Za odgovor smo zvali u Općinu Maruševec, a zamjenik načelnika Mario Klapša nam je odgovorio kako je navedena cesta u planu za rekonstrukciju i modernizaciju, te je prijavljena Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za europska sredstva iz Mjere 7 - Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima.

- Još nemam informaciju oko ishoda prijave, ali tu cestu planiramo asfaltirati. Želimo više financijskih sredstava privući iz Europskih fondova nego što je to bila praksa ranije, kako bi rasteretili općinski proračun i oslobodili sredstva za druga ulaganja - rekao je zamjenik Klapša. 

Što se tiče problema s prijevozom učenika, Klapša je rekao kako općina sufinancira prijevoz za sve učenike, a na njima je da odluče žele li ići autobusom, ili im je praktičnije ići pješke. 

- Nije nam drago da su ceste poplavljene i mi od kad smo stupili na dužnost rješavamo probleme i molimo građane za strpljenje.- poručuju iz Općine

Komentari