Mještani Gornje Višnjice obnovili križ u Vesi

Objavljeno: 04.05.2011. 10:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: lepoglava.net

Zahvaljujući mještanima i brojnim sponzorima, obnovljen je stari dotrajali križ u zaselku Ves u Gornjoj Višnjici. Drveni korpus križa, načet zubom vremena, zamijenjen je novim, izrađen je novi pokrov te kameno postolje ograđeno metalnom ogradom.

Za obnovu je utrošeno 18.500 kuna od čega su mještani Vesi prikupili 6.590, a ostalih 11.910 kuna, dio u radu, a dio u novcu, donirali su sponzori. Križ je blagoslovio višnjički župnik, vlč. Dragutin Šimek, a blagoslovu je, uz mještane, nazoćio i lepoglavski gradonačelnik, Marijan Škvarić.

Istaknuo je da kao što križ simbolizira zajedništvo u Kristovoj muci tako i obnova ovog križa simbolizira svjetovno zajedništvo kroz koje se može učiniti mnogo toga.

Predsjednik Mjesnog odbora Gornja Višnjica, Ivan Pintarić, koordinator obnove, zahvalio se svima koji su novcem ili radom pomogli u obnovi križa, posebice Gradu Lepoglavi, Ivanu Kišičeku, Ivanu Pintariću, Tomici Zgrebecu, Josipu Hercegu, Josipu Pintariću, Slavku Dukariću, Slavku Đuri, obitelji Višić, Zdravku i Martinu Volf, Danijelu i Franji Pintariću, Draženu Đuri te Martinu i Josipu Komes.

Blagoslov križa pjesmom su pratili Lucija Job i tamburaši OŠ Izidora Poljaka Višnjica, a zapucali su članovi višnjičke kuburaške udruge Prva kubura.

Višnjičke žene za ovu su priliku isplele cvjetni vijenac od krep papira te njime ukrasile obnovljeni križ.

Izvor i foto: lepoglava.net

Komentari