bogatstvo kulture

Mještani Martijanca uživali su predstavi 'Dimnjačar' koja je upotpunila program kulturnih događanja

Objavljeno: 16.03.2017. 11:07

Zadnja izmjena: 16.03.2017. 11:07

Foto: Općina Martijanec

Mještani Martijanca i njihovi gosti proteklog su vikenda uživali u predstavi 'Dimnjačar' Kerekesh teatra koja je tek jedno od brojnih kulturnih događanja u Općini.

Podsjetimo, održao se i novogodišnji koncert klasične glazbe u crkvi u Martijancu, a veliku ulogu u oživljavanju kulturnog života igra lokalno Kulturno umjetničko društvo Martijanec koji je jedan od najmlađih KUD-ova u županiji. KUD je u zadnjoj godini nekoliko puta gostovao u Mađarskoj na velikim međunarodnim smotrama vezanima uz štovanje sv. Martina.

Načelnik Marijan Horvat zadovoljan je trenutnom situacijom na kulturnom polju u Općini Martijanec no svjestan je da posla još ima jako puno.

– Sve smo radili ispočetka. Općinski KUD-ovci nositelji su kulturne tradicije Općine, a  naš KUD je aktivan tek sedam godina. U tom kratkom vremenu je uspio doći na međunarodnu scenu i ondje promovirati Općinu Martijanec. Također, počeli smo s koncertima i kazališnim predstavama, s tim ćemo i nastaviti te pritom vodimo računa da zadovoljimo svačiji kulturni apetit. Zato tu ima koncerata klasične glazbe, nastupa KUD-a i komedija. Ne želimo biti pretenciozni nego pružiti mještanima ono što ih zanima – rekao je Marijan Horvat. 

Komentari