OPĆINA PETRIJANEC

Mještani općine Petrijanec i Občina Destrnik prikupili pomoć za potresom pogođena područja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.01.2021. 08:19

Zadnja izmjena: 22.01.2021. 08:46

Vrlo dobru suradnju između pobratimljenih općina Petrijanec i Destrnik u Sloveniji potvrdila je i posljednja humanitarna gesta.

Naime, kako bi pomogli stradalima u razornom potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, Općina Destrnik je donirala 5 tona brašna koje će preko Općine Petrijanec biti upućeno na stradala područja. Vatrogasna zajednica Općine Petrijanec, Stožer civilne zaštite Općine Petrijanec i Općina Petrijanec organizirali su novu humanitarnu akciju sakupljanja te su zajedno sa donacijom iz Slovenije distribuirali potrebitu robu do skladišta Crvenog križa.

Iz Petrijanca ovo je treća pomoć stradalima u potresu. - Prvu su privatno organizirali ljudi, Ana Mihin iz „Kolačića sreće”. Drugu smo pomoć organizirali mi u Općini i dopremili na Staru godinu pun šleper higijenskih potrepština, hrane i svega ostalog što je ljudima bilo potrebno. Sada distribuiramo i treću pomoć - rekao je načelnik Željko Posavec.

- Zahvaljujemo našim mještanima i svim volonterima koji su sudjelovali u ovoj drugoj akciji koju smo organizirali. Također hvala i našoj pobratimljenoj Občini Destrnik za donaciju. Zahvaljujemo se i Autoprijevozniku Mirku Martinecu iz Majerja koji je transportirao robu do skladišta – poručuju iz Općine Petrijanec

Komentari