posjetili su jarminu

Načelnik Kostanjevac s mještanima Vinice odao počast Mladenu Kasunu: ''Branitelji se ne cijene niti se o njima uči u školi''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.11.2017. 11:15

Zadnja izmjena: 06.11.2017. 11:30

U organizaciji Općine Vinica, udruge branitelja UDVDR-a Klub Vinica i Košarkaškog kluba Vinica, u subotu  je 130 mještana Općine Vinica posjetilo je Jarminu, mjesto pogibije Mladena Kasuna, kako bi odali počast njemu i njegovima suborcima.

Podsjetimo, Mladen je kao pripadnik specijalne postrojbe Policijske uprave Varaždinske „Roda“, zajedno sa svojim prijateljima, poginuo 9. studenog 1991. prilikom proboja u  Vukovar.

Okupljenima se osim načelnika Općine Jarmina obratio i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac koji je u svojem govoru istaknuo važnost žrtve koju su podnijeli svi naši branitelji ne samo u Jarmini već i na svim drugim ratištima diljem Lijepe naše.

- Mi danas odajemo počast našem prijatelju i sumještaninu, hrvatskom vitezu Mladenu koji je svoj mladi život položio na oltar domovine prije 26 godina.  Danas se ne cijeni i ne vrednuje značaj i uloga branitelja jer o njima ne uče niti osnovno niti srednjoškolski učenici, što je nedopustio ali i opasno - istaknuo je načelnik

Nakon sv. mise koju je prdvodio vinički župnik, prečasni Valent Posavec organiziran je posjet  spomen groblju u Vukovaru i  spomeniku ispred stare bolnice u Vukovaru podignutom u znak sjećanja svim policajcima poginulim u Vukovaru.

 

Komentari