zapalili svijeće

Mještani Vinice posjetili Jarminu i odali počast Mladenu Kasunu i njegovim suborcima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.11.2019. 13:17

Zadnja izmjena: 11.11.2019. 13:24

U znak sjećanja na svog sumještanina Mladena Kasuna, prošle su subote stanovnici Općine Vinica posjetili Jarminu i položili vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja Mladenu i njegovim suborcima koji su kao pripadnici specijalne postrojbe Policijske uprave Varaždinske „Roda“ poginuli 9. studenog 1991. godine prilikom pokušaja proboja prema Vukovaru.

Predstavnici Općine Jarmina predvođeni načelnikom Andrijom Draganićem kao i svake godine do sada, toplo su dočekali mještane Općine Vinica te sve ostale uzvanike.

Nakon komemoracije stradalim hrvatskim vitezovim, Mladenova majka Ankica i članovi obitelji, načelnik Općine Marijan Kostanjevac i predsjednik Vijeća Marijan Mihalić, predstavnici udruge branitelja te košarkaškog kluba iz Vinice, uzvanici i mještani položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja, a zatim je u župnoj crkvi u Jarmini domaći župnik Ivan Bešlić služio svetu misu za poginule branitelje.

Mještani Vinice osim spomen obilježja u Jarmini, posjetili su i Ovčaru te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru gdje su također položili vijence i zapalili svijeće.

- Ovo je bio 13. po redu obilazak spomen obilježja u Jarmini koji su zajedno organizirali Općina Vinica, članovi udruge branitelja UDVDR-a Klub Vinica i Košarkaškog kluba Vinica te zahvaljujem svima koji su sudjelovali i tako odali počast Mladenu Kasunu i njegovim prijateljima kao i svima onima koji su zaslužni da danas imamo svoju državu, izjavio je tom prilikom načelnik Općine Marijan Kostanjevac.

Komentari