Četrnaest mladih obitelji s područja grada Ivanca, među kojima i tri obitelji iz općina Klenovnik i Bednja koje se namjeravaju doseliti na područje Grada, jučer su zaključile ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava iz gradskog Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

Sve te obitelji svoje stambeno pitanje rješavaju gradnjom ili kupnjom nekretnine na administrativnom području grada Ivanca te pritom koriste pogodnosti predviđene gradskim Programom mjera.

Jedna od novčano najstimulativnijih mjera svakako je oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa prilikom gradnje, dogradnje ili rekonstrukcije kuće. Druga mjera jest oslobađanje plaćanja komunalne naknade prvih 5 godina od dana početka korištenja nekretnine. Također, Grad iznosom od 10% sufinancira ratu stambenog kredita svim obiteljima koje stambeno pitanje rješavaju kreditom kod komercijalnih banaka. Pritom im se subvencija produljuje za godinu dana ako je u obitelji maloljetno dijete, odnosno za 2 godine za svako novorođeno dijete u obitelji.

Budući da Grad Ivanec omogućuje kumulativno korištenje subvencija koje odobrava, većina prijavljenih iskoristila je tu mogućnost te koristi pogodnosti iz svih triju gradskih mjera. - Prije svega, svima vama upućujem čestitke, jer treba imati hrabrosti ući u pothvat koji se zove gradnja kuće ili kupovina stana. U vremenima smo u kojima nije lako graditi i investirati, a pogotovo ne mladim ljudima. Kako bismo vam pomogli da si ovdje stvorite dom i da planirate trajni ostanak na području Ivanca, donijeli smo Program kojim nastojimo pomoći da uz benefite, koji u financijskim iznosima nisu zanemarivi, lakše riješite stambeno pitanje – naglasio je gradonačelnik.

 

Komentari

02.07.2020. 12:56h Zadnja izmjena: 02.07.2020. 13:25