posjet Domu za starije i nemoćne

Mladež HDZ-a posjetila Dom za starije: "Oni su brinuli o nama, a sad je red da mi brinemo o njima"

Objavljeno: 19.10.2019. 08:37

Zadnja izmjena: 19.10.2019. 08:39

U mjesecu listopadu, mjesecu u kojem se obilježava Međunarodni dan starijih osoba, Mladež HDZ-a Varaždinske županije je poslijepodne u petak iskoristila za posjet Domu za starije i nemoćne osobe u Varaždinu.

Time su članovi Mladeži nastavili tradiciju posjećivanja, druženja i darivanja korisnika Doma. – Osim rješavanja problema osoba treće životne dobi, izrazito je važno osigurati im kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Kako su osobe treće životne dobi nažalost vrlo često društveno isključene, svi zajedno moramo brinuti o jednakim mogućnostima njihovog kvalitetnijeg života kao i ukazivati na potrebe aktivnog pripadanja zajednici. – rekla je Monika Petrinjak, predsjednica Općinskog odbora Mladeži HDZ-a Grada Ivanca i članica Predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije.

– Drago nam je da smo po drugi puta u godinu dana u Domu za starije i nemoćne. Svaki smo puta ugodno dočekani i atmosfera je odlična. Ovog puta smo posjetom poslali i jasnu poruku: cilj posjeta je izgradnja poštovanja, solidarnosti i zajedništva među različitim generacijama na način da s njima popričamo, družimo se i podignemo svijest o brizi za starije i nemoćne. Oni su brinuli o nama, a sad je red da mi brigu vratimo njima – rekao je Leon Herjavec, predsjednik Općinskog odbora Mladeži HDZ-a Općine Gornji Kneginec i tajnik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije.

Komentari