ljetna škola Društva Crvenog križa

Mladi GDCK Ivanec stekli nova znanja i vještine na 15. ljetnoj školi mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Objavljeno: 29.08.2018. 14:10

Zadnja izmjena: 29.08.2018. 14:12

U Centru za edukaciju GDCK Osijek u Orahovici, održana je 15. ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije. U radu Ljetne škole, koja je trajala od 18. do 27. kolovoza, sudjelovali su i mladi iz GDCK Ivanec: Željka Janžek, Sebastijan Pintarić, Ida Pintarić i Katarina Klarić.

U desetodnevnom programu kroz predavački i radionički način rada mladi su se pripremali i osposobljavali za cjelokupnu problematiku rada Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Na taj način mladi su stekli nova znanja i vještine, a koje će im koristiti u cilju motivacije ostalih mladih za volontiranje u Crvenom križu, prenošenje informacija i znanja o Crvenom križu u svojim školama, za suvoditeljstvo u provođenju radionica ostalim mladim osobama, za sudjelovanje u obilježavanju zajedničkih akcija Hrvatskog Crvenog križa i brojnim drugim aktivnostima.

Na završnoj priredbi i svečanosti, održanoj 27. kolovoza izvedenim performansama, vježbama, pjevanjem, glumom i na brojne druge kreativne načine predstavili su svoj desetodnevni rad.

Komentari