fašnički koncert

Mladi glazbenici i njihovi profesori i ove godine muzicirali pod maskama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.03.2019. 13:37

Zadnja izmjena: 05.03.2019. 13:51

Fašnički koncert učenika i profesora varaždinske Glazbene škole i ove je godine privukao mnogobrojnu publiku koja je uživala u muziciranju mladih glazbenika pod maskama i njihovih profesora. I ove se godine tražila stolica više na ovom tradicionalnom koncertu Glazbene škole.

Kroz Fašnički koncert Glazbene škole predstavilo se 200-tinjak učenika-od predškolskog zbora, zbora mlađeg i starijeg uzrasta, mješovitog zbora, pojedinačnih nastupa učenika osnovne i srednje Glazbene škole, kvarteta udaraljkaša i klarinetista, brass kvinteta, ansambla gitara do gudačkog i harmonikaškog orkestra dok je koncert zatvorio Big Band Glazbene škole u Varaždinu.

Na programu koncerta bila su djela domaćih i stranih skladatelja, a za svoj su nastup, ali i maske, mladi glazbenici nagrađeni dugotrajnim glasnim pljeskom brojnih okupljenih. Ovaj je tradicionalni koncert Glazbene škole u Varaždinu ujedno bio i oproštajni koncert za profesora solfeggia i voditelja dječjeg zbora mlađeg i starijeg uzrasta Tomislava Cvrtile. Na koncertu su se prikupljali dobrovoljni prilozi za projekte zaklade za prevrenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ Varaždinske županije.

Komentari