Aktivnosti HNS-a

Mladi HNS-a Varaždin podržali Svjetski dan multiple skleroze, a u Cestici održan tradicionalni Piknik

Objavljeno: 30.05.2016. 17:43

Zadnja izmjena: 30.05.2016. 17:52

Foto: HNS

Mladi HNS-a podružnice Varaždin proteklog su tjedna podržali akciju Društva Multiple skleroze Varaždinske županije. Na Franjevačkom trgu obilježili su Svjetski dan multiple skleroze te na taj način ukazali na način života osoba koje boluju od te bolesti.

Od multiple skleroze u Hrvatskoj boluje oko 5.000 osoba, a još uvijek ne postoji lijek, već samo lijekovi koji sprječavaju progresiju.

Predsjednica Mladih HNS-a Varaždin Petra Bakšaj istaknula je potrebu uključivanja u ovakve kampanje: – Mladi HNS-a Varaždin podržavaju ovu aktivnost i kampanju pod nazivom „Ja sam više od MS-a!“. Razgovarajući s osobama s MS-om naišli smo na izuzetno mnogo inspiracija u njihovim životima i borbama te zaista vjerujemo da oni mogu sve!

Oko 200 uzvanika na Pikniku

U organizaciji HNS-a podružnice Cestica u subotu, 28. svibnja 2016. godine, održan je tradicionalni Piknik, druženje koje se održava već više od 15 godina. 200-tinjak ljudi uživalo je u roštilju, kotlovini i grahu. Oni malo aktivniji okušali su se u seoskim igrama.

Piknik je posjetio i zamjenik predsjednika HNS-a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, kojeg je ugostio domaćin Mirko Korotaj, predsjednik Podružnice i dugogodišnji načelnik općine Cestica.

Komentari