„Empower Yourself“

Mladi iz šest zemalja Europske unije u Lepoglavi

Objavljeno: 15.07.2016. 13:40

Zadnja izmjena: 15.07.2016. 13:40

Mladi iz Poljske, Italije, Malte, Slovačke, Slovenije i Hrvatske koji su u sklopu projekta „Empower Yourself“ proteklog tjedna boravili u Varaždinskoj županiji, posjetili su i Grad Lepoglavu gdje ih je primio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač predstavivši im pritom programe koje Grad provodi u sklopu EU te ih je upoznao s načinima pružanja potpore mladima u Lepoglavi.

Nezavisna udruga mladih nastavljajući sa svojim međunarodnim aktivnostima i uspješnim povlačenjem sredstava iz fondova EU, ostvarila je potporu od Europske komisije kroz financiranje projekta „Empower Yourself“ u sklopu programa Erasmus+, a putem kojeg je u Varaždinskoj županiji od 2. do 9. srpnja boravilo 36 mladih iz 6 europskih zemalja. Tema projekta, čija je vrijednost gotovo 15 tisuća eura, je poticanje zapošljavanja mladih s najvećim fokusom na samozapošljavanje, a sve kroz neformalno obrazovanje i razmjenu iskustava.

Ovo je već sedma delegacija mladih iz europskih zemalja koji su posredstvom programa Europske komisije, a u implementaciji Nezavisne udruge mladih stigli u Lepoglavu na svoje projektne aktivnosti. Dovoljan je to argument tezi da se razvoj lokalne zajednice ne temelji i ne mjeri samo kroz kilometre cesta, kamione šudra ili druge apstraktne komunalne zahvate već i kroz ovakav društveni angažman građana.

 

Komentari