Karate klub Okinawa

Mladi karatist Tomislav Tkalčec prvi kategorizirani sportaš HOO-a u općini Mali Bukovec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.07.2020. 09:49

Zadnja izmjena: 15.07.2020. 10:29

Općina Mali Bukovec ima prvog kategoriziranog sportaša od strane Hrvatskog olimpijskog odbora, mladog perspektivnog karatistu Tomislava Tkalčeca.

Tomislav se karateom počeo bavit 2012. godine. 2016., 2018. i 2019. godine sudjelovao je na WKF karate kampu u Umagu. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Čileu bio je drugi i tada kreće strelovit uspon: osvajanje državnog prvenstva, nakon čega prelazi iz B u A reprezentaciju te 5. mjesta u Brežicama na Prvenstvu Balkana. Na izuzetno jakom kontrolnom turniru u Slovenskim Konjicama Tomislav osvaja srebro, a u Bratislavi ulazi u polufinalnu grupu i ostvaruje 13. ocjenu na turniru u kategoriji kadeta. Nagrada za sve ostvareno je dobivanje 6. kategorije pri Hrvatskom olimpijskom odboru.

Načelnik Malog Bukovca Darko Marković čestitao je na uspjesima mladom sportašu koji trenira u Karate klubu Okinawa, osnovanom prije četiri godine.

– Prije svega nekoliko godina osnovali smo Karate klub Okinawa koji pokriva dvije općine, Mali i Veliki Bukovec. Nakon nepunih pet godina rada imamo sportaša koji je na temelju svih rezultata ušao u registar Hrvatskog olimpijskog odbora kao prvi kategorizirani sportaš iz područja Općine Mali Bukovec. Kao Općina potičemo rad kluba od samih početaka, a sad već naši karatisti postižu rezultate koji se poznaju ne samo na nacionalnom nivou, nego i na međunarodnom – rekao je načelnik Marković.

Pohvalio je rad kluba, a posebno entuzijazam, volju i želju predsjednika Siniše Tkalčeca, kao i svu djecu koja su se uključila. Ujedno je pozvao i sve zainteresirane roditelje s područja općina Mali i Veliki Bukovec da svoju djecu priključe karatistima, a općine će nastaviti podupirati rad kluba i njegovih članova.

Inače, Općina Mali Bukovec godišnje za sport izdvaja oko 150 tisuća kuna, a jedno od značajnijih izdvajanje je upravo za Karate klub Okinawa. Osim redovnog poslovanja, Općina financira natjecanja i smotre, a sufinancira i članarinu za djecu.

 

Komentari