Ansambl Lado

Mladi Varaždinac Fin Hrvaćanin postao član jedinog hrvatskog profesionalnog folklornog ansambla

Objavljeno: 04.10.2018. 15:39

Zadnja izmjena: 04.10.2018. 15:39

Član Varaždinskog folklornog ansambla, mladi Fin Hrvaćanin, prošlog je mjeseca prošao audiciju i službeno postao postao plesač-pjevač ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado.

Fin Hrvaćanin folklorom se počeo baviti u osnovnoj školi kao član Varaždinskog folklornog ansambla. Od 2008. godine sudjelovao je u svim uspjesima VFA, a s ansamblom je bio na festivalima folklora u Francuskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Škotskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji, Poljskoj, Austriji, Ukrajini, Bugarskoj i Turskoj.

Ansambl Lado nacionalni je i jedini hrvatski profesionalni folklorni ansambl u kojem djeluje 38 plesača-pjevača i 14 glazbenika. Članovi ansambla Lado vrhunski su umjetnici poput opernih pjevača ili plesača baleta. To je najviša stepenica koju jedan folkloraš može doseći.

Ovo nije uspjeh samo Fina Hrvaćanina, već i Varaždinskog folklornog ansambla. Rezultat je to dugogodišnjeg kontinuiranog i predanog rada. Nakon pobjede na Susretima hrvatskih folklornih ansambala u kategoriji koreografiranog folklora 2015. godine, ovo je nova potvrda iznimne kvalitete Varaždinskog folklornog ansambla na nacionalnoj razini.

Fin Hrvaćanin nije jedini Varaždinac u Ladu. U nacionalnom ansamblu pridružio se Aniti Huđek i Igoru Horvatu, nekada također članu VFA.

Komentari