Mladi za Marof napravili veliki korak prema socijalno aktivnijem društvu

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 09.11.2015. 08:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Mladi za Marof

Udruga Mladi za Marof otvorila je Centar za neformalno učenje i tako stečeno znanje žele podijeliti sa svim Novomarofčanima, a naročito mladima.

Prvi čin je započeo ove subote 7. studenog u 14 sati laganim uvodom u krcati raspored prvog dana rada Centra, a krenulo se dobrim, starim, društevnim igrama. Na koji način bolje pripremiti društvo na socijalnu i društvenu suradnju i zajedničko učenje uz solidaran duh?

U drugom činu slijedi nešto slobodnijeg, umjetničkog duha. Slikarska radionica održana pod vodstvom stručne voditeljice iz Galerije Bukovčan koja započinje u 16 sati. Svi prisutni mladi sudionici mogli su iskušati svoje slikarske vještine, upoznati svoj skriveni talent ili dokazati svoje superiorne vještine sa kistom u ruci.

Nakon slikarske radionice obilježilo se 10 godina djelovanja udruge koja je omogućila ovakav događaj te omogućavala mnoge aktivnosti kroz sve ove godine. Nije bilo vatrometa, ni šampanjca, deseti rođendan se oko 18 sati obilježio jednom izložbom fotografija u kojoj su obuhvaćeni svi važniji događaji njihovog djelovanja. Cijeli ugođaj upotpunio je gradonačelnik Siniša Jenkač rezanjem trake, čime se Centar za neformalno učenje mogao smatrati otvorenim i funkcionalnim na radost svih koji su uložili svoj trud, vrijeme i novac u taj projekt. Treći čin se veže uz mobilnost mladih,  te je održana prezentacija o Erasmus+ projektu u Poljskoj, jednom od projekta financiranih od strane EU koji su jedan od tri glavne aktivnosti kojima se MZM bavi. Slijedi pauza, no za razliku od stvarne drame, u ovom slučaju je ta pauza bila ljudima omiljenija pojedinost dana pošto je to bila zakuska.

Četvrti i posljednji čin nakon zakuske, zbio se u 20 sati kada su tri mlada biciklista prenijeli doživljaje s njihove duge biciklističke pustolovine.

- Postavljeni cilj Udruge MZM i Centra za neformalno učenje je osiguranje mladima i ostalim građanima Novog Marofa jedno mjesto na kojem će moći prikupljati nova znanja, razvijati nove vještine, osposobljavati se za rad i uključivati u razne socijalne aktivnosti. Uz to, Centar će se moći u slobodno koristiti kao prostor za neformalno druženje mladih. Ne treba mnogo razmišljati kako su to plemenite i svima korisne namjere te se nadamo da će sve javne ustanove, civilna društva i građani prepoznati važnost ovakvog projekta i omogućiti Udruzi Mladi za Marof novih 10, a Centru za neformalno učenje prvih 10 godina uspješnog djelovanja - ističu Mladi za Marof.

Komentari