Mještani Poljanca: Zarobljeni smo u selu, mljekari i policija su nas "getoizirali"!

Objavljeno: 27.02.2012. 09:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Deveti dan traje prosvjed proizvođača mlijeka s područja Varaždinske županije u Poljancu, a među prosvjednike, policiju i stanovnike tog malenog mjesta kraj Ludbrega uvlači se sve više nervoze.

Prosvjednici su umorni i očajni jer njihov prosvjed za sada nije urodio plodom, policijski službenici već danima moraju osiguravati prosvjed i preusmjeravati vozila oko tog dijela državne ceste D2, a stanovnici Poljanca ističu da imaju velikih problema oko odlaska i dolaska na posao zbog blokirane prometnice.

- Prosvjednici i policija su nas doslovce „getoizirali“. Osjećamo se kao da smo u ratnoj zoni u Afganistanu, a ne u nekoj civiliziranoj državi. Ne možemo ni van sela ni u selo jer su na ulascima u mjesto postavljene policijske blokade na kojima policijski službenici preusmjeravaju vozila na obilazne prometnice. Situacija se drastično pogoršala u proteklih nekoliko dana - rekli su nam ogorčeni stanovnici Poljanca i opisali na kako izgleda njihov uobičajeni radni dan za vrijeme trajanja prosvjeda.

- Svako jutro kad idem na posao moram se javiti policijskom službeniku kako bi me propustio da automobilom izađem iz sela, a kad se vraćam s posla s njim moram voditi pregovore i dokazivati mu da živim u Poljancu kako bi me propustio do kuće - ispričao nam je jedan stanovnik Poljanca koji svaki dan putuje na posao u Varaždinske Toplice.

- Svatko ima pravo prosvjedovati ali nekog reda mora biti. Ti isti koji prosvjeduju imaju traktore vrijedne po milijun kuna, a mi imamo automobile stare po deset i više godina, a na kraju ispada da zbog njihovog prosvjeda ispaštamo samo mi. Policija s druge strane više štiti njih nego nas, kao da smo mi krivi za to da proizvođači mlijeka prosvjeduju - poručuju mještani Poljanca.

Komentari