općina selnica

Modernizacija voznog parka za poboljšanje komunalnih usluga

Objavljeno: 26.12.2020. 08:19

Zadnja izmjena: 28.01.2021. 13:31

Modernizacijom voznog parka povećat će se efikasnost poslovanja, podići razina komunalne usluge za građane grada Murskog Središća, općina Sveti Martin na Muri, Selnica i Vratišinec te će djelatnicima biti olakšano obavljanje svakodnevnih radnih zadaća.

Ugovor o javnoj nabavi robe za projekt ‘Nabava 2 komunalna vozila za odvojeno sakupljanje otpada za Murs-ekom d.o.o.’potpisan je 15. prosinca dok je primopredaja dvaju nova komunalna vozila za sakupljanje otpada izvršena danas, 23. prosinca na reciklažnom dvorištu Murs – ekoma.

Novim komunalnim vozilima i gradnjom kompostane u roku od 3 godine povećat će se vrijednost komunalnog poduzeća za 400% i unaprijediti komunalni standard.

Današnjoj primopredaji nazočili su i direktor komunalnog poduzeća Murs – ekom Josip Sršan, voditelj projekta tvrtke Tehnix d.o.o. Željko Horvat, zamjenik voditelja komercijalne službe tvrtke Tehnix d.o.o. Vlado Balent, načelnik Općine Selnice Ervin Vičević, načelnik općine Vratišinec Zdravko Mlinarić i načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec koji je istaknuo „Želim zahvaliti gradonačelniku i djelatnicima Murs – ekoma što su uložili svoj trud i znanje i što smo našli zajednički jezik kako bi komunalno poduzeće dalo što bolji rezultat svima nama.“

Vozila su proizvođača Mercedes Benz, model podvozja Arocs 1827, nosivosti 18 tona s modelom nadogradnje Ekomunal zapremnine 16 m3 proizvođača Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Jedno nabavljeno vozila sa nadogradnjom 16m3 prvenstveno će se koristiti za sakupljanje biorazgradivog komunalnog otpada (BKO), dok će se drugo takvo vozilo koristiti za odvojeno sakupljanje otpada (plastika, papir, metal, tetrapak).

Komentari