Mogućnost gospodarske i turističke suradnje Makedonije i Varaždinskih Toplica

Objavljeno: 02.04.2015. 19:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Izvor: galerija-images/veleposlanica makedonije toplice

Veleposlanica Republike Makedonije, Daniela Karagjozoska, posjetila je Grad Varaždinske Toplice, a uz razgledavanmje grada i najznačajnijih lokaliteta grada, održan je sastanak na kojem je istaknuta mogućnost gospodarske i turističke suradnje između Varaždinskih Toplica i gradova iz Makedonije. 

U Gradskoj vijećnici, makedonsku veleposlanicu primili su gradonačelnica Goranka Štefanić i njezin zamjenik, Nedeljko Mihalić.  

- Hrvatsku i Makedoniju veže odličan prijateljski odnos, no, nažalost trenutno stagniraju gospodarski odnosi - rekla je makedonska veleposlanica.  

Upravo je gospodarska stagnacija glavni cilj posjeta veleposlanice pa su uz političke čelnike, uz gradonačelnicu i zamjenika te predsjednika Gradskog vijeća Stanka Medvedeca te njegovog zamjenika Ljubomira Sveteca, sastanku nazočili i vodeći gradski gospodarstvenici.
Tako je Daniela Karagjozoska, o potencijalima buduće gospodarske suradnje razgovarala s Marijanom Pavićem iz Opruge, Borislavom Antolkovićem – Omega, Marijanom Huzjakom – Mygros,  Dragicom Ratković – Stolarija i pilana Ratković, Željkom Gjudom – Trakošćan tours te Markom Pokosom iz gradske komunalne tvrtke Forum.

Tom prilikom veleposlanica je naglasila kako je Makedonija zainteresirana za suradnju s bilo kojom granom topličkog gospodarstva.
Istaknula je i Specijalnu bolnicu Varaždinske Toplice

- Varaždinske Toplice izuzetno su interesantne kao perjanica hrvatskog zdravstvenog turizma. Makedonija ima slične centre pa bi se mogla ostvariti međusobna suradnja - naglasila je makedonska veleposlanica dodajući da se nada kako bi se već do kraja godine mogli postići konkretni rezultati.  

Osim o gospodarstvu razgovaralo se i o potencijalnom makedonskom gradu prijatelju Varaždinskih Toplica. Veleposlanica smatra kako bi to bio najbrži način za začetak kulturnih, sportskih i društvenih odnosa što bi u konaćnici dovelo do željene gospodarske suradnje. Gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Goranka Štefanić kao najizglednije područje suradnje navela je djelokrug turizma.

- Nadam se da ćemo u što skorijem roku uspostaviti prijateljske odnose s nekom makedonskom sredinom kako bismo mogli početi s turističkom "razmjenom". Varaždinskim Toplicama kao Grad prijatelj stoga bi najviše odgovarao turistički orjentiran makedonski grad - zaključila je gradonačelnica Štefanić.

Sastanku su nazočili i predsjednica Turističke zajednice, Marinela Belavić i ravnateljica topličkog Zavičajnog muzeja, Spomenka Vlahović.
Nakon sastanka veleposlanica Karagjozoska je u društvu gradonačelnice Štefanić obišla Specijalnu bolnicu, Zavičajni muzej i arheološki lokalitet.

{gallery}veleposlanica makedonije toplice{/gallery}

Komentari