GRAD LUDBREG

Monsinjor Josip Đurkan dobio titulu počasnog građanina Ludbrega, donosimo i ostala priznanja

Objavljeno: 22.02.2023. 13:45

Zadnja izmjena: 23.02.2023. 09:50

Monsinjor Josip Đurkan svojim je višegodišnjim javnim djelovanjem zaslužan za promicanje ugleda, značaja i položaja Grada Ludbrega u zemlji i svijetu zbog čega dobiva titulu počasnog građanina Grada Ludbrega, stoji u Odluci o dodjeli javnih priznanja Grada Ludbrega 2023. godine .  

Osim toga, za svoj predani rad u Ludbregu, 2004. godine mu je Grad Ludbreg dodijelio javno priznanje “Nagradu Grada Ludbrega za životno djelo". Kako stoji u odluci, svećenik Đurkan se najviše najviše istaknuo na pastoralnom radu s vjernicima, a posebnu pažnju i energiju usmjerio je na rad i odgoj s djecom i mladima. Grad smatra da je veliki doprinos mons. Đurkana na populiziranju i informiranju javnosti o Ludbregu kao vjerskom i kulturnom centru kroz njegovu spisateljsku djelatnost te niz televizijskih emisija dokumentarnog karaktera i izravnih prijenosa svakogodišnjeg misnog slavlja prigodom Sv. Nedjelje. 

Osim počasnog građanina Grada Ludbrega, dodijeljena je i Nagrada grada Ludbrega za životno djelo Ivanu Lončariću, zatim Plaketa grada Ludbrega Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Hrastovsko i Rukometnom klubu « LUDBREG ». Posljednje javno priznanje je Zahvalnica grada Ludbrega koju su dobili Jadranka Draganić, Ivana Kapusta, Mario Lohajner i Terezija Šercer

Komentari