IZBORI 2013: Može li "crveni" Ludbreg dobiti HDZ-ovog gradonačelnika

Objavljeno: 09.02.2013. 11:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger / VT

Nakon burnih mjeseci i prepucavanja unutar Kukuriku koalicije, u Ludbregu se polako raščišćava situacija vezana za izbor kandidata za lokalne izbore.

Koalicija SDP-a i HSU-a je potpisana, a pitanje je dana kad će se potpisati koalicijski ugovor i s HNS-om. Kandidat za gradonačelnika te tri stranke bit će Dubravko Bilić, aktualni ravnatelj Agencije za zaštitu podataka, dok će mu zamjenica biti HNS-ovka Vera Jadanić.

Prema neslužbenim informacijama, sadašnji HNS-ov dogradonačelnik Božidar Hajsok, ipak neće u utrku kao nezavisni kandidat, već kao koalicijski kandidat za predsjednika Gradskog vijeća.

Inače, Hajsoka je HNS prije godinu dana predložio za kandidata za gradonačelnika, ali su u međuvremenu, zbog sporazuma s SDP-om na razini županije, ipak mjesto kandidata prepustili SDP-ovcu Dubravku Biliću.

Što se HDZ-a tiče, još uvijek nisu objavili imena kandidata, ali po Ludbregu već dulje vrijeme kruži priča kako će u utrku za gradonačeloničku fotelju ići Igor Franolić, sadašnji direktor gradske komunalne tvrtke Lukom. Njegov bi pak zamjenik trebao biti HDZ-ov gradski vijećnik Vedran Zlatar.

Iako nije službeno potvrđeno, gradonačelnik ponovno želi biti i Ivan Lončarić, koji je trenutno u HSLS-u, nakon što je iskušao politiku kao SDP-ovac i nezavisni gradski vijećnik. Široj je javnosti poznat kao žestoki kritičar svega što radi aktualna vlast, bilo da je to dobro ili loše.

Također, na sjednicama Gradskog vijeća često voli podsjetiti kako je to bilo u vrijeme njegovog gradonačelničkog mandata. Do sad gotovo neaktivni Laburisti, koji su se tek povremeno uključivali priopćenjima u politički život Ludbrega, također su predstavili svoje kandidate.

Za kandidata su predložili potpunog anonimca, Zlatka Draškovića, dok će mu zamjenica biti Anica Katana, koja je ipak godinama uključena u društveni život Ludbrega putem djelovanja u udrugama.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika.

Komentari