Projektom „Male ruke o velkoj gori“ Muzej planinarstva Ivanec i Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog uključili su se u ovogodišnje, sedmo izdanje Festivala povijesti Kliofest 2020.

Kliofest, manifestacija koja popularizira povijesne znanosti i srodne struke, ovaj se put iznimno odvija u virtualnome obliku zbog epidemije izazvane novim koronavirusom. Sukladno tome, učiteljica povijesti Suzana Jagić i kustosica Ana Škriljevečki osmislile su projekt koji omogućava djeci da iz sigurnosti vlastitih domova izraze svoju kreativnost.

U projektu su sudjelovali učenici trećih, petih, sedmih i osmih razreda OŠ I. K. Sakcinskog, koji su stvarali radove na temu prirodne i kulturne baštine grada Ivanca, ivanečkoga kraja i Varaždinske županije.

Radove su izrađivali u sklopu nastave na daljinu pod mentorstvom učiteljica Suzane Jagić i Ivančice Krtanjek.

Za izradu učeničkih radova korišteni su različiti alati i tehnike, a sve povezuje nepresušna dječja mašta i ljubav prema rodnome kraju. U malim slikarskim radionicama nastali su plakati, brošure i umjetnička djela, koji su objavljeni u digitalnome katalogu u sklopu virtualnog programa Kliofesta upravo danas, kada se obilježava Dan povijesti.

U katalogu su korištene fotografije Branka Težaka, Zorana Stanka i Marija Kapustića.

Komentari

15.05.2020. 18:18h Zadnja izmjena: 15.05.2020. 18:22