Multimedijalnom prezentacijom preko cijelog vanjskog pročelja muzejske zgrade Muzej planinarstva Ivanec u petak je, 1. veljače, dočekao brojne goste koji su ga došli obići u sklopu Noći muzeja 2019.

I dok su se s jedne strane, na zidu muzeja smjenjivale fotografije i imena poznatih Ivančana kroz povijest (Ivan, Ladislav i Božidar Kukuljević Sakcinski, Pavica i Otokar Hrazdira, Nikola Faller, Ćiril Kos, Mirko Malez, Josip Vresk, Metod Hrg, Đuro Arnold, Petar Jagetić, Cvjetko Šoštarić i dr.), pokraj te projicirana je i suvremena multimedijalna priča kroz koju su prikazane moderne dileme mlade generacije, a sve to bilo je praćeno ivanečkom himnom Poleg jedne velke gore, koja je za ovu priliku skladana u tehno ritmu.

Ovakvom prezentacijom ivanečki muzej uklopio se u temu ovogodišnje Noći muzeja na nacionalnoj razini „Inovacije i digitalna budućnost“.

Multimedijalnu prezentaciju izradili su predavači i studenti Sveučilišta Sjever – Odjela multimedije u Varaždinu pod vodstvom Roberta GečekaJurice Jagetića i Predraga Krobota. 

Nakon razgledavanja izložbe, brojni građani nastavili su se družiti ispred planinarske logorske vatre ispred muzeja, gdje su svi koji su htjeli mogli na „šćijepima“ ispeći jeger.

Komentari

05.02.2019. 11:29h Zadnja izmjena: 05.02.2019. 11:31