međunarodni sajam knjige

Muzej planinarstva Ivanec predstavlja se na ovogodišnjem Interliberu

Objavljeno: 09.11.2022. 19:10

Zadnja izmjena: 09.11.2022. 19:12

Muzej planinarstva i ove godine sudjeluje na izložbi muzejske knjige koju organizira Muzejski dokumentacijski centar u sklopu Međunarodnog sajma knjige Interliber.

Međunarodni sajam prilika je i za prezentaciju novih muzejskih izdanja iz svih dijelova Hrvatske. Na ovogodišnjoj, 41. izložbi izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija bit će predstavljeno 109 muzeja iz 60 hrvatskih gadova s ukupno 516 novih naslova među kojima su muzejski vodiči, katalozi povremenih izložbi, monografije, muzejske slikovnice i dr.

Muzej planinarstva predstavlja se deplijanom i plakatom izložbe „Duša na platnu – ljudima i gradu“ Snježane Novotny r. Ronta. 

Podsjećamo, izložba slika „Duša na platnu – ljudima i gradu“ održana je od 3. lipnja do 10. srpnja 2022. godine u organizaciji Grada Ivanca i Muzeja planinarstva. Riječ je o prvoj samostalnoj izložbi umjetnice u rodnom gradu Ivancu,gdje je provela djetinjstvo.

U popratnom deplijanu izložbe ukratko je predstavljeno dvadeset i pet izloženih slika, tematika i tehnike stvaranja te djelovanje same umjetnice. Tekst deplijana zajednički su osmislile autorica izložbe Snježana Novotny r. Ronta tekustosica Ana Škriljevečki. Za dizajn i tisak deplijana te najavnog plakata izložbe zaslužan je Grafički studio MIMI Ivanec.

Izložba muzejske knjige može se razgledati od 8. do 13. studenoga na štandu Muzejskog dokumentacijskog centra u šestom paviljonu Interlibera na Zagrebačkom velesajmu. Elektronički katalog izložbe u kojem su popisani svi sudionici dostupan je na mrežnim stranicama MDC-a.

Komentari