Ukrstili kuhače

Na 1. Zlatnoj Solinki varaždinski kuhar Ivan Tomas 'skuhao' treće mjesto

Objavljeno: 09.03.2016. 15:20

Foto: HKS

Natjecanjem 2. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Zlatna Solinka“, nastavljeno je jedanaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, koji je po prvi puta je održan u Solinu u organizaciji Udruge kuhara Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog kuharskog saveza.

Natjecatelji su imali zadatak pripremiti svečanu hladnu platu od humusa, svježeg sira i piletine, glavna jela od pastrve, povrća i kukuruzne krupice te deserte od suhih smokva, čokolade i orašastih plodova.

Radove natjecatelja ocijenili su eminentni kuhari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Damir Crleni, Branko Žufika i Vladimir Balent koji su osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i naravno, okusu jela.

Kao i u prvom kolu pobjedu je odnijela mlada kuharica iz Vinkovaca, Ana Maria Stanković sa pomoćnicom Anom Šinjori predstavljajući Srednju strukovnu školu Vinkovci I Udrugu kuhara Vukovarsko srijemske županije.

Drugo mjesto pripalo je Dini Bebiću iz Dogus Marina Hoteli, D-Resort iz Šibenika dok se na treće mjesto plasirao Ivan Tomas iz restorana Fontana Crnković iz Varaždina.

Komentari