Najposebnije maškare na ovim prostorima one su u organizaciji Cross lige Čevo, a uz potporu Turističke zajednice Grada Novog Marofa. U nedjelju je na vrh Čeva trčalo, hodalo, planinarilo, šetalo, „letjelo“ više od stotinu maškara.

Čevo je vrh na 562 m n/v, nadomak Novog Marofa koje se posljednjih godina, baš zbog populacije rekreativnih aktivnosti, prometnulo u važnu točku rekreativnog turizma ovog kraja. Velik broj trkača, ali i šetača i planinara pohodi do ovog vrha, uskom, šumskom stazom te je to jedini način dolaska na cilj. Na samom vrhu nalazi se prekrasan vidikovac i malo odmorište. Dolina Bednje podno Čeva nudi prekrasan pogled na dvorce Bela I i Bela II, a oni hrabriji mogu nastaviti i do ostataka Puste Bele, gdje je, kako legenda kaže, nakon povratka iz Križarskih ratova odmarao i engleski kralj - Richard Lavljeg srca. 

Voditeljica Turističke zajednice Grada Novog Marofa kaže kako su prepoznali značaj Čeva i Cross lige Čevo.- Prepoznali smo značaj takvih manifestacija za razvoj aktivnog turizma. Zahvaljujući tome Čevo i okolica prometnuli su se u svakodnevno izletište, točku na kojoj se rekreira i bavi sport. Popularizaciji Čeva svakako su doprinijele i maškare posljednjih nekoliko godina. Ove je godine atmosfera bila prekrasna, vrijeme idealno, i više od stotinu ljudi uživalo je u usponu pa u pogledu s Čeva – kazala je Renata Horvatić koja je najavila i daljnju podršku Turističke zajednice Novog Marofa, a i ovoga puta maškare su počastili nezaobilaznim krafnama

Komentari

17.02.2020. 08:06h Zadnja izmjena: 17.02.2020. 08:06