grad lepoglava

Na Dan državnosti u Lepoglavi odana počast poginulim braniteljima

Objavljeno: 31.05.2022. 08:25

Zadnja izmjena: 31.05.2022. 08:25

Na Dan državnosti, obilježavajući spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora, u Gradu Lepoglavi odana je počast 12-orici poginulih branitelja s gradskog područja.

Počast su im kod spomen obilježja na gradskom groblju u Lepoglavi odali članovi njihovih obitelji, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, članovi Gradskog vijeća Grada Lepoglave predvođeni predsjednikom Gradskog vijeća Hrvojem Kovačem, članovi gradskih mjesnih odbora te članovi braniteljskih udruga iz Lepoglave i okolice.

Gradonačelnik Škvarić rekao je kako su branitelji ti koji su svojom žrtvom i životima koje su utkali u temelje naše slobode, omogućili Saboru da radi i donosi odluke na dobrobit Hrvatske i njenih građana. Uz žrtvu branitelja koji su poginuli braneći Hrvatsku, potpredsjednik Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava Tomo Jakop podsjetio je i na one branitelji koji su u međuvremenu preminuli, među kojima i 80-ak branitelja s područja Grada Lepoglave.

Uz polaganje vijenca i paljenje svijeća, počast braniteljima je odana minutom šutnje i uz zvuke mirozova te molitvom koju je predvodio lepoglavski župnik vlč. Nenad Piskač.

Komentari