Očekuju tristotinjak posjetitelja

Na Dane otvorenih vrata Geotehničkog fakulteta pohrlili i oni najmlađi

Objavljeno: 21.04.2016. 12:04

Zadnja izmjena: 21.04.2016. 12:48

Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu danas od 9:00 do 19:00 otvoren je za sve posjetitelje. Mogućnost ulaska u sve predavaonice i laboratorije iskoristili su čak i oni najmlađi, koji su u pratnji odgojiteljica posjetili Fakultet.

U sklopu Dana otvorenih vrata Fakultet organizira popularnoznanstvena predavanja, demonstracijske pokuse, posterske sekcije, razgledavanje knjižnice i čitaonice, radionice za djecu, nagradnu igru, izložbe i mnogo drugih aktivnosti.

Docentica Aleksandra Anić Vučinić, predstavnica Zavoda za inženjerstvo okoliša i organizatorica Dana otvorenih vrata, vjeruje da će Fakultet ovakvim aktivnostima privući još potencijalnih studenata: „Prošle smo godine prvi put otvorili vrata Fakulteta s nizom aktivnosti. Posjetilo nas je osamdesetak zainteresiranih, a ovogodišnji Dan otvorenih vrata već do 11 sati utrostručio je tu brojku. Do kraja dana očekujemo tristotinjak ljudi.“

Srednjoškolci pristigli uglavnom iz sjeverozapadne Hrvatske smatraju da će im današnje aktivnosti pomoći u odluci oko upisa.

„Došla sam iz Čakovca i ove godine završavam srednju školu. Htjela bih upisati Geotehnički fakultet u Varaždinu jer me zanima ekologija. Sviđa mi se to što su profesori i studenti-volonteri spremni odgovoriti na sva pitanja“, rekla nam je Marija.

Na fakultetu se izvode preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Injženjerstvo okoliša, a diplomirani magistri inžinjeri inženjerstva okoliša, smatra Anić Vučinić, imaju mogućnost zaposlenja u širokom spektru djelatnosti. Međutim, ističe da će se točni podaci moći reći tek potkraj ove godine, kad će diplomirati prvi inženjeri.

Studenti Geotehničkog fakulteta slažu se u tome da je Fakultet ispunio njihova očekivanja, no ističu potrebu za praksom na preddiplomskoj razini. Naime, praksa će se, napominje Anić Vučinić, uvesti uskoro, ali tek na diplomskoj razini.

Komentari