DAN OPĆINE SRAČINEC

Na Danima Miholja i mons. Bože Radoš, biskup Varaždinske biskupije

Objavljeno: 29.09.2020. 18:17

Zadnja izmjena: 29.09.2020. 18:25

Danas se posebno svečano u Sračincu slavi blagdan svetog Mihaela arkanđela, koji je zaštitnik istoimene župe i Općine Sračinec, a koncelebriranu Svetu misu u 11 sati predvodio je mons. Bože Radoš, biskup Varaždinske biskupije.

Dani Miholja ove su godine bili skromniji i u skladu s mogućnostima koje diktiraju epidemiološke mjere.

Sve je počelo prošli tjedan nogometnom utakmicon veterana domaćina i veterana NK Podravac iz Svibovca Podravskog i kazališnom predstavom Kerekesh teatra "Ringišpil". U petak je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec, a prije sjednice položeni su vijenci na spomen obilježja u Sračincu i Svibovcu Podravskom. 

Svečana sjednica bila je i prilika za dodjelu općinskih nagrada, one su pripale učenicima Aleksandri Balentović, Viktoriji Čanić i Tomislavu Korobotu, te Darku Plantaku, Boženi Mesek i Ivanki Kovačić.

U subotu je održana velika vatrogasna vježba pored jezera Kocinkau, a u nedjelju je održan je koncert pod nazivom "Pjesme štovanja i hvale" u izvedbi mješovitog zbora Chorus angelicus i komorni orkestar, pod vodstvom kompozitora ovog djela Anđelka Igreca.

 

Komentari