U pripremi i doktorski studij

Na GFV-u promovirano 20 prvostupnika inženjerstva okoliša te 28 prvostupnika i magistara geoinženjerstva

Objavljeno: 03.06.2016. 16:59

Foto: GFV

U velikoj predavaonici Geotehničkog fakulteta u petak je promovirano  20 sveučilišnih prvostupnika inženjera i inženjerki inženjerstva okoliša, 14 sveučilišnih prvostupnika  inženjera i inženjerki geoinženjerstva te 14 magistara inženjera i inženjerki geoinženjerstva.

Nakon prigodnog govora obnašetelja dužnosti dekana, izv.prof.dr.sc. Josipa Meseca, podijeljene su diplome uz prisutnost prodekanice za nastavu i upravljanje kvalitetom, doc.dr.sc. Sanje Kovač i voditeljice studentske referade Sanje Majer.

Svečanosti je nazočio veliki broj gostiju i djelatnika Gotehničkog fakulteta tako da se u velikoj predavaoni s 225 sjedala tražilo mjesto više. Nakon dodjele diploma, svečanost je nastavljena prigodnim druženjem u prostorijama Fakulteta.

Inače, kako je naglasio dekan fakulteta u svojem obraćanju okupljenima, ovo je ujedno bila promocija prva generacija prvostupnika novog sveučilišnog studijskog programa Inženjerstvo okoliša.

- Vi ste prva generacija inženjera novog preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa koji smo zahvaljujući dobivenoj dopusnici počeli izvoditi u akademskoj 2012./13. godini. Vama smo također osigurali kontinuitet studiranja na diplomskom studiju Inženjerstvo okoliša. To je novi studij, koji se po prvi puta izvodi od ove akademske godine. Vi ste to prepoznali, i već studirate na jednom od tri ponuđena smjera: upravljanje okolišem, upravljanje vodama i geoinženjerstvo okoliša – naglasio je izv.prof.dr.sc. Josip Mesec.

Dodao je kako su djelatnici fakulteta izuzetno ponosni što su izabrali prvi fakultet u Republici Hrvatskoj s dopusnicama za izvođenje studijskih programa naziva Inženjerstvo okoliša.

- Nadamo se da čete uskoro imati priliku upisati i doktorski studij istoga naziva koji intenzivno pripremamo – zaključio je Mesec.

Komentari