U Varaždinskim Toplicama

Na godišnjici Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika istaknut problem transportnog sektora

Objavljeno: 21.11.2018. 10:11

Zadnja izmjena: 21.11.2018. 13:03

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika obilježila je četvrtu godišnjicu rada prigodnim programom u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama. Na samom događaju bili su i predstavnici Strojarske i prometne škole u Varaždinu te Policijske uprave varaždinske gdje su razmijenjena iskustva i mišljenja glede aktualne problematike u transportnom sektoru.

Održan je okrugli stol pod nazivom Stanje u hrvatskom cestovnom prijevozništvu, u okviru kojega je naglasak stavljen na prijedlog Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća masa premašuje 7,5 tona.

Na predmetni prijedlog Pravilnika posebno se referirao Alen Gospočić, pomoćnik ministra u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, koji je zaključio da je riječ o vrlo osjetljivoj tematici kojoj treba pristupiti sustavno i uključiti se u javno savjetovanje.

Na samom programu još su sudjelovali predstavnici s Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, Obrtne zbornice Slovenije, Poslovnog udruženja Međunarodni transport iz Beograda, poljskog udruženja TPL, predstavnici Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i ceste, te predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

 

Komentari