Na humanitarnom druženju Dan bez brige prikupljeno više od 30 tisuća kuna

Objavljeno: 03.12.2012. 10:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger/Varaždinski tjednik

Gotovo 700 mještana općine Cestica i njihovih gostiju u sportskoj je dvorani OŠ Cestica sudjelovalo na trosatnom humanitarnom druženju Dan bez brige kojem je cilj bio prikupiti novac za pomoć djeci s posebnim potrebama iz općine Cestica.

Programu su se, osim članova KUD-a Cestica, priključili i članovi Kerekesh Teatra koji su izveli predstavu Ufuraj se i pukni.

- Na području općine Cestica ima 17 djece i pet odraslih osoba s posebnim potrebama i novac prikupljen od prodaje ulaznica bit će namijenjen za pomoć njima. Projekt je pokrenut preko Udruge žena Vezilje budući da mi nemamo udruge. No, nadamo se da ćemo je osnovati već iduće godine i ubuduće bi takvi projekti išli preko nas. Nadamo se da ćemo uspjeti i da ćemo se vidjeti i iduće godine s istom svrhom, da se ljudi upoznaju s djecom s posebnim potrebama i da postanu svjesni da i oni žive u njihovoj sredini - rekla je jedna od organizatorica, Andreja Jamnik.

Samo od prodaje ulaznica za djecu je prikupljeno 18 tisuća kuna, no, svojim su donacijama doprinijeli i sponzori i donatori te je prema prvim procjenama prikupljeno više od 30 tisuća kuna.

Novac će ravnomjerno biti raspoređen i predan korisnicima u subotu, 8. prosinca, u dvorani OŠ Cestica.

Komentari